EPB LIPA | nieuwsbericht ivm belastingvermindering passiefhuizen

Toch aanspraak op belastingvermindering passiefhuizen met contract

Na lang wachten is op 31/12/2013 in alle stilte een klein artikeltje in het Belgisch Staatsblad verschenen dat de belastingvermindering voor passiefhuizen, lage energie- en nulenergiewoningen weer invoert. Door dit artikel op 28/12/2011 op te heffen was er geen belastingvermindering meer. Vele gezinnen die op dat moment een passiefhuis aan het bouwen waren, werden prompt geconfronteerd met het wegvallen van een belangrijke financiële tegemoetkoming. Het federale parlement maakte deze opheffing nu ongedaan op vraag van het Grondwettelijk hof.

De belastingvermindering kan alleen benut worden voor zover de belastingplichtige zich voor 1/1/2012 contractueel verbonden heeft tot het verwerven of bouwen van een passiefhuis, een lage energiewoning of een nulenergiewoning. Wie dus pas na 1/1/2012 een contract afsloot voor de bouw of aankoop van een passiefhuis, lage of nulenergiewoning, komt NIET in aanmerking.

Bondig geconcludeerd: iedereen die een contract daterend van vóór 1/1/2012 kan voorleggen, kan alsnog 10 jaar lang de belastingvermindering genieten. Voorwaarde is uiteraard dat hij/zij een certificaat  kan voorleggen.

http://www.passiefhuisplatform.be/artikel/aanspraak-op-belastingvermindering-passiefhuizen-met-contract

 

Vond u dit artikel inspirerend en wil u meer lezen over blowerdoortests?

Vul ons formulier in en download ons e-Book nu gratis.

Mijn e-Book aanvragen en downloaden

Over ons

Contacteer ons

Sluit Menu